Дмитрий Песков: Лидерите на Украйна могат да сложат край на страданията

2
Руската армия атакува само военни обекти, уточни Песков
Руската армия атакува само военни обекти, уточни Песков Снимка: РИА Новости / Сергей Гунеев

Руската армия атакува само военни обекти, уточни Песков

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че лидерите на Украйна могат да "сложат край на страданията" в Украйна, като изпълнят исканията на Русия за разрешаване на конфликта. Песков каза още, че руската армия атакува само военни обекти, съобщи БНТ.

Трите украински атомни електроцентрали, които бяха изключени от електропреносната мрежа вчера, са се включили отново към нея.

Руските удари нарушиха електроснабдяването в южните и източните региони, а в столицата Киев имаше прекъсвания на водоснабдяването и електрозахранването.

"70 процента от столицата остава без електричество", съобщи кметът на Киев Виталий Кличко. Водоснабдяването е възстановено на левия бряг на Киев, но едва след като инженерите "работиха цяла нощ", каза той.

Европейският съюз настоява за въвеждането на девети пакет от санкции срещу Русия в отговор на инвазията ѝ в Украйна, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещение във Финландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Zтанко
    Могат, като ликвидира Рушлямия от лицето на Земята! Слава на нашита украински братя-герои! Путлер капут!!!
  • -1
    1
    Сtanko
    Могат, ама не им дават!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари