Директорката на ПГ "Елиас Канети" се пенсионира

0
Две русенски училища започват новата учебна година с временни директори
Две русенски училища започват новата учебна година с временни директори Снимка: Dunavmost

Едно държавно и едно общинско училище ще започнат годината с временно изпълняващи длъжността "Директор". Това са ПГ по икономика и управление "Елиас Канети" и ОУ "Любен Каравелов". 

Двете дами досегашни директори, чиито имена са еталони в русенското образование, излизат от системата поради навършена пенсионна възраст. 
Румяна Белчева оглавяваше Икономическата гимназия в продължение на 19 години. Благодарение на нейните усилия това е единственото професионално училище, което не само запази доброто си име, а и повиши авторитета си като най-предпочитаното от кандидат-гимназистите, информира Вестник Утро.

Росица Рангелова води ОУ „Любен Каравелов“ от 1984 г. и бе директорът с най-голям опит в Русе. Тя успя да направи от кварталното школо на кея „Училище за шампиони“ и още преди повече от десет години то премахна осмия си клас - всички негови възпитаници се справяха успешно с приема в гимназиите.

На стола на Румяна Белчева сяда помощник - директорката Калина Пенева, а мястото на Росица Рангелова зае учителят по история Деян Стайков, който има 15-годишен стаж в училището и като член на ВМРО бе един от създателите на програмата по „Русезнание“.

Информация за направените рокади обаче липсва в сайта на Регионалното управление на образованието, макар че са направени на 3 септември. Конкурси за освободените директорски места не са обявени още.

Източник: Вестник Утро
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари