Диплома за висше образование чрез секс обява - 1200 лева

3

Рекламират се в сайтове за запознанства и за продажба на автомобили

В социалните мрежи свободно се разпространяват реклами за продажба на дипломи за Средно и Висше образование. Според Наказателния кодекс авторите на страницата са заплашени с 8 години затвор, но това явно не плаши авторите на обяви, които разпространяват изготвянето на дипломи.

Репортер на TrafficNews.bg направи разследване за това колко струва издаването на една диплома и какъв е редът за издаването й.

"Продавамe дипломи за завършено средно и висше образование от всяко учебно заведение в страната с успех по избор."  Такива обяви се появяват при започване на всяка учебна година из интернет пространството. В сайта - topdiplomi.wordpress.com предлагат цитираме: „напълно изрядни дипломи за използване за всякакви цели, като например за намиране на по-добре платена работа. Предлагаме дипломи за завършено средно, средно-специално и висше (бакалавърска и магистърски степени) образование. Лесно и бързо можете да получите своята нова диплома в рамките на само 3-4 дни от датата на поръчката. Със специалност по ваш избор и с успех, който вие сами избирате.”

 

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с въпросния имейл за контакт, за да си поръча диплома. От имейл - [email protected] получихме следния отговор: 


Здравейте,
продаваме дипломи за завършено основно, средно и висше образование,
от всички учебни заведения  в България с успех по избор.

Могат да бъдат  с дата на издаване  от 1996г.  до 2014г.
за по стари дипломи може да се направи като дубликат.
Бланките са оригинални и имат всички необходими подписи,
печати, холограми и други отличителни знаци.

Цените са:

Основно - 600лв
Средно - 800лв
Висше - Бакалавър - 1200лв    Магистър - 1500лв
Срокът за изпълнение  е до 3-4 дни.
За  поръчки  и допълнителна информация  пишете отново тук.
Ако желаете вписване и в МОН, цените се договарят допълнително.
 

Интересен е фактът, че обявените цени са единствено за изкарване на тапията, без вписване в МОН, което я прави напълно недействителна и с малко по-добри умения с Фотошоп всеки може да си направи подобна диплома. След получения имейл изпратихме запитване. Попитахме колко ще ни струва дипломата да бъде регистрирана в Министерство на образованието и дали тя ще бъде напълно реална, тъй като всеки такъв документ може да бъде проверен на интернет адреса  на МОН -  https://www3.mon.bg/AdminRHE2/ .

Aко сте сигурни, че Ви е нужна такава диплома, можем да Ви я регистрираме, но струва допълнително 1400 лева за дипломите за висше. Предлагаме първо нерегистрирания вариaнт, защото на повечето хора това им е достатъчно, освен ако не е за извън страната и трябва да се легализира.

Това, което научихме до този момент е, че ако искаме диплома без вписване в МОН, не се дават предварително пари и всичко  се плаща при получаване на дипломата. За изготвяне са необходими паспортни снимки, три имена, егн, месторождение, от кое учебно заведение да бъде издадена дипломата, каква специалност, година на завършване, среден успех от изпитите, форма на обучение и за каква степен - бакалавърска или магистърска. След като получат данни затова се свързват с жертвата по телефона за да уточнят подробностите.

Изпратихме запитване дали няма вариант да ни снимат дипломата за да не се разхождаме допълнително до София ако има грешки и за да сме сигурни, че всичко е наред. Като отговор получихме единствено заповедното: „Знаете процедурата, ако желаете диплома, следвайте я!”

До тук и нашето разследване , тъй като повече подробности не получихме. Авторите на обявите се скриха вдън земя и не отговарят на никой от следващите ни имейл-и.

Другият вариант да си търсят купувачи за фалшиви дипломи е сред сайтовете за запознанства и платен секс.

Читател на TrafficNews.bg ни изпрати обяви, в които се вижда един и същи имейл, предлагащ Дипломи за средно и висше образование. Странното е , че такива обяви са или за продажби на автомобили във вече утвърдили се сайтове за покупко-продажба.

Другото интересно около вече прословутия имейл [email protected] е, че от него пускат и обяви за охранители, а когато желаещи се свържат с въпросните работодатели те отново им предлагат офертата за издаване на дипломи.

Е както всички измамници избухват за няколко дни в много сайтове, а после попадат вдън земя. Сайтът, който беше разпространен навсякъде, вече е закрит, вероятно до следващата учебна година.
 

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари