Димитър Бербатов вече е част от треньорския екип в “Етър”

0

Бившият футболист дава наставления на играчите на лагера в село Ягода

Димитър Бербатов започна работата си като помощник треньор в щаба на футболния "Етър". Бившият нападател на "Байер" Леверкузен, "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед", "Фулъм", "Монако" и ПАОК вече се присъедини към щаба и проведе първи занимания с играчите.

Великотърновския тим е на лагер в село Ягода до Стара Загора, информира bTV.

Голмайстор номер 1 за националния отбор на България ще следи за формата на нападателите в тима. Треньор на "Етър" е близкият приятел на Бербатов - Александър Томаш.

"Да работиш с хора, на които вярваш безпрекословно. Да знаеш, че до теб са не само най-добрите ти приятели, а и абсолютни професионалисти, страхотни специалисти и хора с огромни амбиции – безценно! Добре дошъл в екипа ни, Димитър Бербатов!", заяви Томаш пред официалния сайт на "виолетовите".

"Няма време за губене. Димитър Бербатов се включи в заниманията от първия ден. Убеден съм, че ще окаже огромно влияние върху колектива и ще помогне със знанията и уменията си!", добави той.

Неотдавна Димитър Бербатов придоби лиценз "А" от Националната спортна академия, като следващата стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз дава право да се ръководят мачове от родния елит, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче има условие - обучението не може да започне, ако даден кандидат няма за определен период официално стаж като треньор във Втора лига или като помощник в Първа лига.

Бербатов прекрати състезателната си кариера през есента на 2019 г.

В "Етър" той ще трябва да се потруди сериозно, тъй като тимът е последен в класирането на Първа лига и има само 2 победи в 16 мача.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари