Дилър на наркотици ще чака присъда в русенския арест

0
Обвиняемият държал 5000 грама марихуана в землището на село Кривина
Обвиняемият държал 5000 грама марихуана в землището на село Кривина

Обвиняемият държал 5000 грама марихуана в землището на село Кривина

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е оставена без уважение молбата на Б. М. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, бе потвърдено от Апелативния съд.

С постановление от 10.11.2019 г. Б. М. е бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 9.11.2019 г., в землището на с. Кривина, в съизвършителство, без надлежно разрешение, с цел разпространение, придобил и държал високорисково наркотично вещество - около 5000 грама марихуана. По искане на прокуратурата с определение от 13.11.2019 г. състав на Окръжен съд – Русе е взел по отношение на Б. М. мярка за неотклонение задържане под стража, потвърдена и от Апелативен съд – Велико Търново. През месец юни 2020 г. след изготвянето на експертизите обвинението било прецизирано – в с. Кривина и гр. Свищов държал с цел разпространение марихуана в особено големи размери – 15 488.6956 гр. на стойност 92932.17 лева.

С молба от 03.07.2020 г. обвиняемият е поискал по-лека мярка за неотклонение, но Окръжен съд – Русе прецени, че няма основание за това. Великотърновският апелативен съд счете, че първоинстанционният съд правилно и законосъобразно е потвърдил задържането под стража.

Междувременно, на 08.07.2020 г. в Окръжен съд – Русе постъпи обвинителния акт, с който Б. М. е предаден на съд за описаното по-горе престъпление. Предстои насрочване на делото в разпоредително заседание. До тогава обвиняемият ще продължи престоя си в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари