Девет пъти повече са оздравелите отколкото заразените в Русе

1
През вчерашния ден няма починали от коронавирусна инфекция
През вчерашния ден няма починали от коронавирусна инфекция Снимка: Dunavmost

Над девет пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие

По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са единайсет, а излекуваните 103-ма. Десет от заразените за последните 24 часа са от община Русе, а един от Ветово. В населените места от останалите общини няма заболели през вчерашния ден. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14122, а преболедувалите 12877. Активните случаи са 369.

По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 132-ма, като 42-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 151, от които шест са за интензивни грижи. При необходимост този капацитет може да се увеличава.

През вчерашния ден няма починали от коронавирусна инфекция. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 876, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 503 от тях са мъже, 373 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи. С най-малко заразени е област Смолян – един случай.

До момента в областта са извършени 33685 имунизации, като повторна доза са получили 13405 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. През последното денонощие са поставени 400 ваксини.

Днес в Университетска болница „Канев“ от 18:00 ч. до 23:00 ч. ще функционира „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19. Не е необходимо предварително записване на час. Осигурени са достатъчни количества от наличните ваксини, така че всеки да може да направи избор между и РНК и вектора ваксина. Стриктно се следи за спазване на всички противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари