Детски турнир по ушу се проведе в Русе

0

Проведе се Клубно първенство „Детски турнир по ушу“ Русе 2022

Преди дни в Голямата зала на ОМД се проведе Детски турнир по ушуРусе 2022. Първенството се организира съвместно от Ученическа спортна школа  – Русе, Общинския младежки дом и СК „Калагия“ по случай Деня на детето. С впечатляващо участие се представиха повече от 30 деца от Русе, Тутракан и Кубрат с над 100 изпълнения в различни стилови категории на ушу и тайчи. 

Целта на турнира е спортната и творческата изява на децата, изразена във форма на състезание и образование в областта на спортната култура, възпитаване на благородство, уважение, отговорност, дисциплина, вътрешна устойчивост и сила на духа. Запознаване с вътрешния смисъл на традиционните школи - ценности, принципи, философия, протокол.

Изпълненията бяха оценявани от съдии - членове на СК "Калагия" с високи постижения през годините, с награди от Българската федерация по ушу и международни постижения.

Медал "Победител в многобоя" получиха Адриана Чакърова, Ема Белевска, Симеон Белевски, Георги Стоянов, Виктор Ламбев, Виктория Параскевова, Замира Лазарова, Дея Вачкова и Донитеа Великова. Наградите бяха осигурени от УСШ Русе и Читалище „Тутракан“.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари