Детската болница – или в нова сграда, или в болница "Лозенец"

0
Преведени са 7 милиона авансово за съществуващата сграда и това е всичко
Преведени са 7 милиона авансово за съществуващата сграда и това е всичко Снимка: bTV

Преведени са 7 милиона авансово за съществуващата сграда и това е всичко, обяви Стойчо Кацаров

Миналата година министерство на здравеопазването е провело обществена поръчка и е сключило договор за реконструкция на съществуващата сграда. За една година нищо не направено. Проектът е за реконструкция, а сега се оказва, че може би не е възможно да се направи реконструкция на сградата. Преведени са 7 милиона авансово и това е всичко“, отбелязва той, цитиран от bTV

По думите му за събаряне на изоставения строеж са нужни нов проект и нова обществена поръчка, т.е. всичко да започне отначало: „Това впрочем е било известно и миналата година, но въпреки това са платени пари“.

Според Кацаров „също е вариант“ и да бъде реализирана идеята болница „Лозенец“ (бившата Правителствена) да стане детска болница.

Какви реформи са нужни?

Доц. Кацаров създаде дирекция за защита на правата на пациентите. По думите му целта е хората да бъдат пряко ангажирани в управлението на здравната система.

Така изглежда неговата представа за реформата: „Да се стимулира конкуренцията между болниците, да се премахнат лимитите и другите инструменти за административно пренасочване на пациентите, така че резултатите на лечебните заведения да зависят от избора на пациента и, разбира се, пациентът да стане активен участник в контролната дейност, например като сигнализира за отчетена, но неизвършена дейност“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари