Детска градина за децата на медици осигурява Общината в Русе

1
Първи такова решение в помощ на семействата на медицинските специалисти взеха властите в София, последваха ги Пловдив, Бургас
Първи такова решение в помощ на семействата на медицинските специалисти взеха властите в София, последваха ги Пловдив, Бургас Снимка: БГНЕС/архив

На спешна среща в Общината вчера са обсъждани възможните сгради, където да бъдат настанени децата на медицинските специалисти в Русе, които са на първа линия в борбата с пандемията, научи БРЯГНЮЗ

Направени са изчисления на база броя на специалистите, чиито деца имат нужда да бъдат обгрижвани, докато родителите им са заети в битката с коварната болест.

От управата са убедени, че трябва да се осигурят необходимите грижи за малчуганите, чиито родители са ангажирани целодневно да спасяват хората.

Кметът Пенчо Милков и заместникът му по образованието Енчо Енчев ще представят предложението си днес на заседанието на Областния оперативен щаб, което е от 11 часа.

На него ще бъде решено в коя сграда да обучават децата на лекари, медицински сестри и специалисти за периода до 21 декември. Припомняме, че това е периодът, в който детските градини и яслите се затварят със заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

Първи такова решение в помощ на семействата на медицинските специалисти взеха властите в София, последваха ги Пловдив, Бургас и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари