Децата в България започват с наргилетата още в пети клас

0
Децата употребяват наркотици, за да се чувстват по-модерни и харесвани от своите връстници
Децата употребяват наркотици, за да се чувстват по-модерни и харесвани от своите връстници

269 млн. души по света употребяват наркотици. Зависимите са около 30 млн. У нас ставаме свидетели на последствията от безконтролното разпространение. Комуните са пълни с млади хора, а през последните месеци няколко особено тежки инцидента на пътя бяха причинени именно от въздействието на кокаин, отбелязва Канал 3

"Още в 5-6 клас започват с наргилетата. Не е нормално на тази възраст да пушат токсични вещества, дори и да не става въпрос за марихуана. Следват цигарите и до марихуаната е въпрос само на време какво ще се случи. Децата са будни, интелигентни, но има сблъсък между субективната им реалност, вътрешната и външната. Различните поколения изразяват тези чувства по различен начин. Децата са възпитавани по различен начин", обясни Казакова.

"Доверяват се на сайтовете, които имат подвеждаща информация, липсата на адекватна информация е доста голям проблем. Детето в много от случаите само подсказва, задава въпроси, търси отговори. Те може да поставят въпроси за това защо не се легализира марихуаната например, което е сериозна индикация, че трябва да се обърне внимание. Колкото по-информирани са тийнейджърите, толкова по-добре", добави тя.

"Децата така се чувстват по-модерни, искат да бъдат харесани от своите връстници, каза от своя страна Яна Фукита, доброволец. Родителите също са голям фактор, забраняват доста неща, те се опитват да излязат от един вид решетките. Хората не са достатъчно информирани за наркотичните вещества", потвърди тя.

"Децата се въздействат доста по-добре от собствените си връстници, когато приятел ти даде съвет, го приемаш много по-сериозно отколкото родител", допълни Фукита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари