Децата на ЦСКА ни размечтаха за хокеен клуб в Русе

1

Вълнуващ демонстративен мач представи вчера в Русе детският отбор по хокей на лед на ЦСКА, който гостува в дунавския град за първи път.

Инициативата е част от програмата на RUSE ICE RINK и RUSE ICE FEST и се осъществи с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Спортистите бяха разделени на два тима – Белия и Червения. След оспорвана битка, Белите извоюваха победа със 7:5 и заеха почетното първо място. Свидетели на надпреварата бяха десетки русенци и гости на града, които аплодираха своя фаворит. По време на мача, представител на хокейния ЦСКА разкри пред публиката тайнството на играта и ползата от този вид спорт.

Макар и не чак толкова популярен все още в България, хокеят е чудесен пример за колективен и активен спорт, който развива двигателните качества на детето, осигурява му добра координация и бърза ориентация, както и морални и игрови качества. Медиците пък са категорични за положителното въздействие на ледената пързалка върху дихателни проблеми, бронхити и заболявания като астмата.

След съботния двубой ентусиасти от публиката имаха възможност да покажат своите умения за вкарване на шайба във врата, а някои от тях дори успяха да се преборят с вратарите на ЦСКА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари