Деца са отвратени от популярния бургер на McDonald’s

1
Оливър успя да докаже, че към каймата, от която се приготвят кюфтета във веригата, се прибавя амониев хидроксид (Е527)
Оливър успя да докаже, че към каймата, от която се приготвят кюфтета във веригата, се прибавя амониев хидроксид (Е527)

Култовият готвач Джейми Оливър успя да постигне нещо, което за повечето хора бе немислимо. Оливър успя да докаже, че към каймата, от която се приготвят кюфтета във веригата, се прибавя амониев хидроксид (Е527).

Процесът е наречен „розов слузест процес“, а подобно месо е обявено за негодно за консумация.

Джейми, обаче, не остава голословен – той показва нагледно от какво се прави така популярният пилешки бургер - от кожата, мазнината и вътрешните органи на пилето. Демонстрацията е направена и пред деца, които категорично заявяват, че са отвратени от популярния бургер на веригата.

Отначало McDonald’s остават непоклатими от нападките на известния готвач, но след продължителна кампания по телевизията от страна Оливър, компанията гигант се предава и се признава за победена...

Въпреки че заявяват, че не е заради капманията на Оливър, от McDonald’s са премахнали опасната съставка от бургерите си. Те даже продължават да държат на тезата си, че в ресторантите си компанията предлага храна - сто процента проверена от американската Агенция за контрол над храните и лекарствата, и говеждото месо не съдържа консерванти и други добавки.

В същото време обаче - Американското министерство на земеделието се е съгласило с Джейми и искат амониевият хидроксид да бъде забранен за цялата страна.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари