Деца от Русе получиха 670 “жълтици” за отличен успех

0

Вчера, 17 юли, 8 деца от Центъра за настаняване от семеен тип и Центъра за работа с деца на улицата към ОС на БЧК получиха своите заслужени “жълтици” за отлично усвояване на учебния материал за Втория срок на вече отминалата учебна година.

С това спонтанно тържество се финализира в Русе поредната кампания на Националния социален Проект “Жълтица за шестица”, иницииран и управляван от Сдружения “Верният настойник”.

Основната идея на проекта е да насърчи и награди деца и младежи от 3-ти до 12-ти клас, които са от социално слаби семейства или деца без един/двама родители, показващи отличен успех в училище, с финансов стимул. Всяко включено в проекта дете получава за всяка една текуща отлична оценка, вписана в бележника, по един лев в края на всеки един учебен срок.

По инициатива на СНЦ “Дунавско сияние” - партньор по проекта,  бяха включени и 35 русенски ученици от: ОУ “Ангел Кънчев”, ПГ по механотехника “Юрий Гагарин”, ПГДВА “Йосиф Вондрак”, както и децата, ползващи социални услуги в ЦНСТ към БЧК и Център за работа с деца на улицата. За отличен успех бяха раздадени общо 670 “жълтици”, като най-добре пред черната дъска се е справила Михаела Стоянова от ОУ “Ангел Кънчев” с цели 67 шестици.

Напомняме, че за първия срок на учебната година, проектът обхвана 11-те деца на може би най-многодетното семейство в България - това на Красимир Тодоров и Ивелина Зартова.

Проектът се финансиран само от дарения, като разполага с единен дарителски номер 17777, на който с sms с текст NAGRADA се подкрепя кампанията с 1 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари