Десислава Иванчева: Гледам сина си с 250 лева на месец

4
Започвам да си разпродавам дрехите, мечтая да заведа малкия на море, разкрива бившата кметица на столичния район "Младост"
Започвам да си разпродавам дрехите, мечтая да заведа малкия на море, разкрива бившата кметица на столичния район "Младост"

Валентин-Александър ме спаси и ми осмисли живота. Напоследък казва "тата", без никой да го е учил

Налага ми се да живея и да си гледам детето с 250 лева! Това сподели бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, предава "България Днес".

Жалката сума Иванчева получава като социална и детска надбавка.

"Срам ме е да се моля. Затова реших да разпродам повечето си дрехи. Тези дни прегледах гардероба и ги отделих. Мечтая да заведа Валентин-Александър на море", разкрива ексуправничката, която е майка на 9-месечното момченце.

Иванчева признава, че ѝ е много трудно да се оправя с мизерните помощи. Само една кутия мляко за бебето е 35 лева. Заради цените на билетите за градски транспорт предпочита да си стои вкъщи. В ежедневието гледа сама малчугана, като посочва, че той е най-голямата ѝ радост. Планира скоро да му организира кръщене.

Въпреки че зачена ин витро от донор и реши да е самотна майка, Иванчева казва, че ѝ е тъжно, когато е сама. Радва я това да гледа как малкият расте. "Валентин-Александър ме спаси и ми осмисли живота. Напоследък казва "тата", без никой да го е учил. Може да ми подсказва да му намеря баща", шегува се бившата кметица.

Тя е изумена, че от Бюрото по труда ѝ отказали обезщетение за безработица, обяснили й, че не е уволнена. Иванчева беше отстранена от поста си след ареста по корупционни обвинения.

Сега се чака решението на последната инстанция - Върховния касационен съд. По процеса за подкуп подсъдими са още бившият кмет на района Петко Дюлгеров и заместничката на кметицата - Биляна Петрова. Спецсъдът даде 20 г. на Иванчева, а апелативните спецмагистрати намалиха наказанието на 8 г. решетки.

"Измъчиха ни за глупости. През 2018-2020 г. беше брутално мачкане. Спомням си как на протеста хвърлиха студента зад колоните на Министерски съвет като чувал с картофи. Това най-много ме възмути. Беше страшно! Не трябва да го забравяме! Сега духа вятърът на промяната. Силно се надявам, че ще бъдем оправдани. Има надежда заради промяната в политическия живот, макар и главният прокурор да си е още на поста", коментира Десислава Иванчева.

Тя се определя като положителен човек, който вярва, че сегашният период е по-цивилизован от времето на ареста ѝ преди повече от 4 г. "Приемам го като някакво изпитание, но още не съм разбрала каква е поуката, че животът ми се прецака", вайка се бившата кметица. Все пак гледа да е благодарна, че тя и близките ѝ са здрави, осъзнава, че има и по-трагични съдби от нейната.

Иванчева не пропуска да отговори на тези, които смятат, че е родила, за да отърве пандиза. "Законът има еднаква тежест за всички. Единствено, ако ме пратят в затвора, мога да гледам детето си до навършване на годинка. Не ми се вярва да чакат да я навърши, за да ми го вземат", казва известната подсъдима.

По думите й, дори делото да бъде върнато на поправителен, това ще е някаква победа, защото процесът е пълен с драстични нарушения. "Изчезна ми калъфът на един от телефоните, които са иззети. Оказа се, че няма никакви протоколи - пълна пародия! За мен е още по-сложно, защото всяка една инстанция е свързана с допълнителни разходи", оплака се тя.

Запитана за здравословното ѝ състояние, Иванчева споделя, че микроаденомът, който има в главата, е наред. Не така стоят нещата със зъбите й. При престоя в ареста те са станали чувствителни, започнали са да се клатят, а венците - да се оголват. "Невероятна болка изпитвах, когато трябваше да се мия с ледената вода в ареста. Казаха, че може да се оправи, ако ми мине стресът. Аз се правя на спокойна, но знам къде живея и вътрешно ми е напрегнато", изтъква Десислава Иванчева.

Избори за ЧРД

Изборите за нов парламент, насрочени за 2 октомври, съвпадат с рождения ден на известната кметица. "Пожелавам си след вота по-добро бъдеще - за детето ми и за мен. И да не се връщат повече на власт тези, при които ме арестуваха", казва с усмивка на уста бившата управничка на "Младост". Покрай майчинството тя е по-малко активна политически. "Приятно ми е, когато хората ме спират, поздравяват ме за смелостта да се опълча срещу строежите и мафията и заявяват, че ме подкрепят", посочва Иванчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари