Десислава Атанасова видя държавен преврат в 47-то НС

2
ГЕРБ: Решението за зеления сертификат в НС е опасен прецедент
ГЕРБ: Решението за зеления сертификат в НС е опасен прецедент

ГЕРБ: Решението за зеления сертификат в НС е опасен прецедент

Председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова видя опасен прецедент, с който започва работата си 47-то Народно събрание.

В декларация от парламентарната им група от трибуната на Народното събрание, Атанасова заяви, че решението на мнозинството да отхвърли зеления сертификат има няколко последици: дефинира кой в тази държава се счита за богопомазан или богоизбран, клетвата на НС вероятно за част от депутатите не важала, не само двойният стандарт е норма, но депутатите не зачитат труда на българските лекари, които се борят две години с пандемията, предава News.bg.

Тя настоя спешно Народното събрание да обсъди два типа проект на решение - да се задължи министърът на здравеопазването в заповед да бъде включен отделен обект от обществено предназначение сградата на парламента и достъпът в нея да подлежи на обща регулация с представяне на документ за ваксинация, преболедуване или изследване.

Втори тип проект на решение, за който Атанасова настоя, е НС да задължи здравния министър по същата заповед да отмени за територията на България изискването за представяне на зелен сертификат за всички сектори, описани подробно в заповедта.

Атанасова недоумява от новия морал в политиката. "Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народни представители. Новият смисъл за думата е за едни правила да съществуват, но за всички останали българи да са други", посочи Атанасова.

Според нея отхвърлянето предложението да се влиза в Народното събрание със зелен сертификат е равно на държавен преврат. В рамките на 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание действа заповед на председателя на парламента за дистанционно участие на депутатите в работата на парламента, обясни Атанасова.

"Време е Народното събрание и със своя личен пример да покажем, че няма двоен стандарт и изискванията важат за всички", изтъкна Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари