Десетки опожарени домове край Бостън

1

Най-малко десет души са ранени, а властите приканиха жителите на три градчета северно от Бостън в щата Масачузетс да се евакуират, след множество експлозии и пожари, съобщи полицията на щата Масачузетс, цитирана от Франс прес.

Според местни медии причината е пробив на газопровод заради твърде високо налягане. Най-малко една къща е разрушена, предаде БТА.

Спасителните служби са регистрирали 70 пожара, експлозии и проверки за изтичане на газ в градчетата Лорънс, Андовър и Северен Андовър. Полицията съобщи за пожари в най-малко 39 къщи.

Десет души са ранени, двама от тях тежко.

Множество евакуации протичат във всички квартали, където се усеща миризма на газ, съобщи в Туитър полицията и добави, че още е рано да се обсъжда причината за злополуката.

Местните власти обаче приканиха жителите, които са клиенти на компанията за природен газ "Колумбия газ", незабавно да напуснат домовете си.

Същата компания беше съобщила по-рано в сайта си, че извършва ремонтни дейности по свои газопроводи в редица населени места в щата Масачузетс.

Федералната агенция за безопасност на транспорта, която разследва и инциденти с тръбопроводи, съобщи в Туитър, че изпраща свой екип на място по-късно днес.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари