Депутатите се скараха за район "Чужбина"

0
ПП: Мъртвите души много често решават изборите за някои партии.
ПП: Мъртвите души много често решават изборите за някои партии. Снимка: БГНЕС

Искрен Митев, ПП: Мъртвите души много често решават изборите за някои партии.

Народното събрание запази район "Чужбина". "Продължаваме промяната" настояха да се изработи методика за броя на мандатите зад граница. ГЕРБ- СДС предложиха в по-спокойна атмосфера след приемането на кодекса да се изготви експертна група за целта, предава БГНЕС.

Ето част от дебатите за район "Чужбина":

Асен Василев, ПП: "Какво става с район чужбина, госпожо Атанасова? Ако има предсрочни избори, МИР чужбина ще трябва да е избирателен район. Тук е моментът не само да го възстановим, но и да дадем насоки на ЦИК на каква база да се разпределят мандатите. Преброяването излезе официално и то също трябва да бъде отразено в разпределение на мандатите. Нашето предложение беше това да стане на база на данните, които между ЕСГРАО и МВР какъв е броят на гражданите, които през последните 6 месеца не са влизали в страната."

Йордан Цонев - председателстващ: Мъртви души няма. Душата живее вечно. Това да разведрим обстановката.

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: "Нашата група ще отхвърли предложението да няма МИР чужбина. Смятам, че в момента на второ четене ще бъде трудно в настоящия закон да внесем методиката за разпределение на мандатите като текстове. Методиката предлагам да обсъдим в по-спокойна атмосфера. Да формираме работна експертна група с МВР и ГРАО, за да няма ощетени български граждани и ощетени райони тук. Защото никой не е правил преброяване в чужбина".

Асен Василев: "Аз не мисля, че преброяването в чужбина е възможно. Можем да го направим като засечем две бази данни - ЕСГРАОН и МВР. Промяната не е правена до сега, но няма драматично да промени изборния резултат."

Мирослав Иванов, ПП: "Да, не трябва да се бърза, но от ГЕРБ го разбраха, когато сме на второ гласуване."

Петър Чобанов, ДПС: "Къде в ЕС има район "Чужбина" и как той е уреден?"

Искрен Митев, ПП: "Ние всеки път напомняме на хората в чужбина защо те са избягали от България. Мъртвите души много често решават изборите за някои партии."

Мирослав Иванов: "В коя държава от ЕС 25% от нейното население живее в чужбина. Господин Манев вие сте тези, които изгонихте българите в чужбина. Проблемът е само във вашите глави. Правите внушения, че изборният процес може да бъде манипулиран."

Йордан Цонев: "Да не забравяме, че 500 000 български граждани бяха депортирани с етническо прочистване."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари