Депутатите остават без Велиденска ваканция?

2
Ще се внесе решение за отмяна на Великденската ваканция, заяви новоизбраният председател на парламента Ива Рупчева
Ще се внесе решение за отмяна на Великденската ваканция, заяви новоизбраният председател на парламента Ива Рупчева Снимка: БНТ

Ще внесем проект Великденската ваканция на депутатите да бъде отменена 

Това каза председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева Рупчева пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Смятаме, че парламентът трябва да заседава. Става дума за два дена след официалните празници и няма нужда парламентът да бъде в почивка. Още повече предвид и този дълъг период, в който Народното събрание не заседава. Обсъдихме създаването на първите комисии. Това, което категорично смятаме, е, че трябва да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би Здравна комисия, тъй като това се налага. Налагат се изслушвания, налагат се задаване на въпроси и получаване на съответните отговори", заяви още Рупчева.

Тя отговори и на въпрос дали има консенсус за промени в Изборния кодекс сред парламентарните групи. "Това все още поне аз не съм го коментирала. Ние днес имаме намерение да внесем законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Надявам се да съберем подкрепа по много от пунктовете в законопроекта. Те касаят райони чужбина, пощенското гласуване, отварянето на гласуването на българите в чужбина", каза още Рупчева.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари