Депутатът от Русе Крум Зарков заема пост на служебен министър?

3
Смята се, че юристът Крум Зарков ще бъде служебен министър на правосъдието.
Смята се, че юристът Крум Зарков ще бъде служебен министър на правосъдието. Снимка: БГНЕС

Слуховете за състава на служебното правителство завъртяха две имена, свързани с Русе, като бъдещи служебни министри

Единият от тях е депутатът от „БСП за България“ от 19-ти МИР-Русе Крум Зарков, а другата е бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева, разкрива Русе Медиа

Засега официален коментар няма и от двамата.

Смята се, че юристът Крум Зарков ще бъде служебен министър на правосъдието. За това намекна и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която вчера заяви, че очаква зад гърба на партията Румен Радев да издигне служебни министри от редиците на БСП. Както е известно, Зарков е сред социалистите, които опонират на Корнелия Нинова, а майка му – журналистът Анна Заркова, бе съпредседател на Инициативния комитет за издигането на кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова на втория им мандат в президентството.

И ако това е очакван ход от страна на държавния глава, много по-изненадващо е вероятното повторно назначение на Даниела Везиева за служебен министър на икономиката. Тя бе на този пост във втория служебен кабинет, след като пое министерството от Кирил Петков – служебен министър в първия кабинет на Радев. Междувременно бе назначена и скоро след това освободена от шеф на борда на директорите на БДЖ от друг русенец – транспортния министър Николай Събев, а образователното министерство обяви, че Комисията по академична етика е установила плагиатство от страна на Везиева в докторската ѝ дисертация. Четирима арбитри излязоха със становища за значително по обем плагиатство – около 90% копиране от оригиналните източници.

Докато беше служебен министър на икономиката, Даниела Везиева обяви дългоочаквана новина за русенци, която към момента обаче си остава само в сферата на добрите пожелания. По думите ѝ в края на 2021 или в началото на 2022 г. трябваше да тръгнат полетите Русе-София-Русе. По-късно министърът на транспорта Николай Събев също даде заявка за възобновяване на дейността на летище Русе за такива граждански полети, но впоследствие разногласия с общината как да се действа според възможностите на действащото законодателство стопираха този процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    ???
    заркоф е върл привърженик на джендеризма и е провърженик на истанбулската конвенция! Значи пак американското посолство реди министерствата!
  • 9
    5
    Чакайте
    А къде остава кандидатурата на баш академика по тракторни и земеделски науки наш Ичо? Нали го коментираха за министър на образованието? Как може такова нещо, да пренебрегнат такъв капацитет?
  • 4
    4
    Михаил Горбачов
    Спокойно товарищи, ъъъ.... другарки и другари, при нас кадрите не свършват ако другаря го назначат за министър, ние ще ви намерим депутат, че даже цяла листа ще съставим, все с проверени, доверени хора. Не се безпокойте положението е под контрол всичко е в ръцете на партията. Със синьо - червена коалиция напред към светъл ЕВРО-АТЛАНТИЗЪМ! Ура!
  • 15
    3
    русенец
    Ашкоусун! На мама момчето ненагледно, дето е на почти 40 лазарника и досега не е работило нищо! И от обикновен плямпалник ще стане министЕр! Ненагледният на мама! Прочие, това е добре за русенци, защото ако е в служебния кабинет няма да има право да се кандидатира за депутат и по този начин ще се отървем от поредният ненужник и безполезник за града ни.
  • 10
    2
    Браво, немам думи
    Ротфронт напред с ✊ комунистически юмрук и пламенен ентусиазъм, мама действа за подкрепа. Слава на плагиатите и плагиатството, само чрез него се успява и се става министър в България. ✊ след юмрук ✊, премяна след премяна! Ашколсун и аферим!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари