Депутат от ПП: Цените тръгнаха надолу

1
Най-лошата част от инфлационната криза вече е зад гърба ни, коментира Александър Ракшиев
Най-лошата част от инфлационната криза вече е зад гърба ни, коментира Александър Ракшиев

Най-лошата част от инфлационната криза вече е зад гърба ни, коментира Александър Ракшиев

Инфлацията в момента е най-големият проблем за българските граждани. Вдигането на цените е на дневен ред. Но, когато се говори за таван, особено за таван на цените на газ и петрола, трябва да се отчете, че на световните пазари тенденцията се промениха. Цените тръгнаха надолу. Най-лошата част от инфлационната криза вече е зад гърба ни”. Това коментира Александър Ракшиев от ПП, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA.

Според него цените на газа и на петрола ще вървят надолу. „Причината е, че световните пазари се нормализираха. Да се говори за борба с инфлацията чрез финансови и икономически механизми е несериозно. Защото инфлацията е процес, който не може да се контролира. Цените на стоките се повишават заради цените на суровините, които са нужни за производството на тези стоки. Най-разумният подход е да подпомагаме най-засегнати групи, за да могат те да посрещнат тези високи цени.”

„Нещата, които движат инфлацията са комбинация от коронакризата, която влоши веригите за доставки и кризата в Европа през последната година, която влоши цените на енергоизточниците. Но, всичко това като икономически феномен е временно. То ще отмине. И нашата цел и нашата задача е да направим така, че хората да могат да минат през тази криза, каза Ракшиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    До 2
    Най оригинални са лъжите от Банкя,какво мислиш??
  • 2
    4
    русенец
    Извадили торбите с лъжите, заредили крупно калибрените лайномети и действат! Нормално е, идват избори. Лошото е, че все по-малко хора виждат разлика между отделните файтон-партии и все по-малко смисъл да гласуват, защото който и да назначат да ги управлява, той ще бъде управляван от Вашингтон и Брюксел, а не от интересите на България.
  • 3
    3
    Заинтересован
    Пич, на какво си?
  • 6
    2
    Ха ха ха
    Лъжат по харвардски.
  • 6
    1
    Злобар
    О боже то Хитър Петър и Насредин Ходжа са просто жалки аматьори в лъжите пред тия от ПП.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари