Денонощното полицейско присъствие в Сотиря продължава

0
Едновременно с това се работи активно с криминалния контингент
Едновременно с това се работи активно с криминалния контингент Снимка: bTV

Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с директора на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков във връзка с предприетите от Дирекцията мерки за сигурността и спокойствието на населението в сливенското село Сотиря след извършените посегателства върху деца.

Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Сотиря се обслужва от полицейски участък, на непрекъснато разположение са оперативен работник, както и патрулен екип в района. От 15 август, когато 7-годишната Кристин Георгиева стана жертва на убийство, в населеното място е засилено полицейското присъствие. „На денонощно разположение са патрулен автомобил и автомобил на пътна полиция със съответните екипи, както и екип на Специализираното тактическо звено за бързи действия. Засиленото присъствие продължава. Едновременно с това се работи активно с криминалния контингент, провеждат се беседи“, посочи ст. комисар Величков. Както на първия, така и на втория сигнал за посегателство спрямо дете, органите на реда са се отзовали незабавно и са реагирали адекватно на обстановката.

От ОДМВР са създали организация за ежедневен контакт с кметовете и кметските наместници на населените места. Със заповед на директора са сформирани мобилни екипи с участието на служители на ръководни длъжности, които ежемесечно посещават селата в областта. Разчита се на доброто взаимодействие с кметовете и кметските наместници за осигуряване спокойствието на хората и за превенция срещу престъпността. От важно значение е съдействието при установяване на непознати или незаконно пребиваващи лица, каквато информация не е била предоставена своевременно по отношение на един от задържаните за посегателството от 30 август.

„Усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в малките населени места в Сливенска област е основен приоритет в работата на ОДМВР", увери ст. комисар Величков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари