Деница Сачева не смята, че има неравнопоставеност в ресторантьорския бранш

0
Ресторантите, които се намират в хотелите, са ограничени за коледните и новогодишни тържества, като могат да останат отворени до 22 часа, напомни министърът
Ресторантите, които се намират в хотелите, са ограничени за коледните и новогодишни тържества, като могат да останат отворени до 22 часа, напомни министърът Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева не смята, че има неравнопоставеност в ресторантьорския бранш. Тя коментира пред журналисти в Добрич недоволството на собствениците на затворените заведения, съобщава БТА.

Ресторантите, които се намират в хотелите, са ограничени за коледните и новогодишни тържества, като могат да останат отворени до 22 часа, напомни Сачева. Министърът допълни, че тези ресторанти няма да могат да получат подкрепата от 24 лева на ден до 31 декември, от която ще се възползват служителите в затворените бизнеси. След 1 януари догодина тази помощ ще нарасне на 75 на сто от осигурителния доход на заетите.

Деница Сачева посочи, че решението да бъде удължен срокът на противоепидемичните мерки е взето трудно при отчитане на всички гледни точки и с приоритет да бъде запазен животът и здравето на гражданите. По думите ѝ това ще струва допълнително 250 млн. лева на държавата, като в ресурса се включва и мярката по оперативната програма "Иновации и конкурентноспособност" за връщане на 20 на сто от оборота на затворените бизнеси, която Министерството на икономиката отваря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари