Деница Сачева: Минималната пенсия ще стане 250 лева

2
Допълнително мерки срещу коронавируса ще има при над 100 заразени за ден
Допълнително мерки срещу коронавируса ще има при над 100 заразени за ден Снимка: БГНЕС

Допълнително мерки срещу коронавируса ще има при над 100 заразени за ден. Засега се действа локално, а не чрез нови ограничения.

Това заяви в сутрешния блок на bTV министърът на труда и социална политика Деница Сачева.

"Програмата 60/40 е само част от социалните мерки. 42 000 души получават социален патронаж. 30 000 души ще получат топъл обяд. Социалните мерки са много, всички които работят добре са без обществено внимание", каза още тя.

"200 хиляди души ще запазят работата си благодарени на работещата мярка 60/40. Мярката ще е валидна до края на септември месец", разкри социалният министър.

"Собствениците на фитнес и спортни зали могат да се възползват от мярката 60/40", коментира Сачева искането на собствениците на фитнес залите за среща с премиера заради последствията от кризата с коронавируса по бранша.

"290 000 са безработните към днес. 200 000 души бяха безработните и преди кризата. Отмина вълната на безработни, можем да очакваме нова през есента. 1248 са регистрирани като безработни в петък", допълни социалният министър.

Сачева разкри още, че 250 лв. ще стане минималната пенсия от 1 юли или 6.7% увеличение.

"И преди имаше подозрения за финансиране на политически проекти от бизнесмени", коментира Деница Сачева пост на обвиняемия бизнесмен Васил Божков във "Фейсбук", в който пита чрез анкета дали хората биха го подкрепили за политически проект.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари