Деница Сачева: Длъжни сме да предложим правителство и сме наясно, че то ще бъде отхвърлено

0
Отговорността е върху г-н Станислав Трифонов, добави Сачева
Отговорността е върху г-н Станислав Трифонов, добави Сачева Снимка: БНТ

В момента се обсъждат теми за правителството, което ще предложи ГЕРБ

Със сигурност има хора, които са подготвени за министри и в момента са министри. Това заяви в ефира на БНТ социалният министър Деница Сачева, която беше избрана за депутат от ГЕРБ в новия състав на Народното събрание.

Така че, настоящият кабинет няма да бъде повторен напълно, но успешни имена от него ще намерят място в новия. Аз лично предпочитам да остана народен представител, допълни Сачева.

Изборите ни показаха, че обществото е много фрагментирано, че хората са много разделени, всички имат различни виждания и гледни точки и в момента сме пред решаване на един доста труден ребус, коментира Сачева.

ГЕРБ печели в 24 от общо 31 избират района, така че независимо от вълната от омраза срещу нас и различни критики, ние бяхме фокусирани върху управлението на кризата, отколкото върху изборната кампания.

Самата аз бях по-малко от половината време в района в който работех, защото трябваше да се подготвят социално-икономическите мерки за хората, подчерта Сачева.

Ние сме длъжни да предложим правителство с ясното съзнание, че то вероятно ще бъде отхвърлено.

Готови сме да бъдем опозиция, както и сме готови за предсрочни избори. Въпросът е кое е полезно в момента за страната, обясни Сачева.

Ако не достигат 10 гласа за едно бъдещо стабилно управление, ние ще ги дадем за политики, които са отговорно и имат смисъл за хората, подчерта Сачева.

Отговорността в момента пада върху г-н Станислав Трифонов, те трябва да представят правителство като втора политическа сила. Надяваме се, че следващата седмица отговорът на този въпрос ще бъде факт, каза още Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари