"Демократична България" - Русе с въпроси към общината относно скандала с "Комунални дейности"

7
Досега по никакъв начин не са отхвърлени или опровергани обвиненията, че представители на ПП Атака са назначени на ръководни постове в предприятието и че свързани фирми с представители на ПП Атака са ключови доставчици за предприятието
Досега по никакъв начин не са отхвърлени или опровергани обвиненията, че представители на ПП Атака са назначени на ръководни постове в предприятието и че свързани фирми с представители на ПП Атака са ключови доставчици за предприятието

Във връзка със сигнала за нарушения в ОП „Комунални дейности“ и последвалото оттегляне на обвиненията от бившия зам.-директор Димитър Димитров от Демократична България – Русе настояват за внасяне на повече яснота по случая от страна на Община Русе

Според формацията опроверженията пораждат повече въпроси, вместо да дадат отговори относно ситуацията в общинското предприятие. Според русенската структура на Демократична България общественият интерес изисква Община Русе да даде отговор на няколко въпроса.

Публикуваме ги без редакторска намеса: 

1. В последвалите опровержения не се споменава за първоначално изложените твърдения в сигнала относно обвързаности на общинското предприятие с политически представители на ПП Атака. Досега по никакъв начин не са отхвърлени или опровергани обвиненията, че представители на ПП Атака са назначени на ръководни постове в предприятието и че свързани фирми с представители на ПП Атака са ключови доставчици за предприятието. Тези обстоятелства пораждат сериозни съмнения, че общински предприятия се „раздават“ на политически сили в замяна на политическа подкрепа и Община Русе е длъжна да разясни ситуацията.

2. Община Русе твърди, че е изпратила два сигнала до Окръжна прокуратура след установени нарушения в дейността на общинското предприятие. От какво естество са били нарушенията и какви санкции спрямо нарушителите от страна на Община Русе са последвали? Фактът, че се е наложило Община Русе да изпраща сигнали до прокуратурата не е ли индикатор за сериозни проблеми с управлението на общинското предприятие?

3. В опроверженията си бившият зам.-директор Димитров твърди, че е бил подведен с погрешна информация от бивши и настоящи служители на предприятието. Служителите сигнализирали ли са с тази информация одиторите към Община Русе по време на проверките в предприятието? В случай, че умишлено е изпратена погрешна информация към бившия зам.-директор Димитров, тези служители санкционирани ли са? Хипотезата, че настоящи служители умишлено сигнализират с погрешна информация за нередности не говори ли за наличието на сериозни проблеми в предприятието?

4. Оказван ли е по някакъв начин натиск на бившия зам.-директор Димитър Димитров, за да оттегли първоначалните си обвинения?

Напомняме, че финансовите средства предвидени за ОП „Комунални дейности“ бяха значително увеличени с общинския бюджет за 2021г. и основен приоритет на общината е да подобри ефективността на предприятието и да увеличи обхвата му. На фона на такъв приоритет, наличието на съмнения за нередности в управлението на предприятието е недопустимо и Община Русе е длъжна да убеди обществеността, че средствата на данъкоплатците се разходват без политико-корупционни зависимости и по възможно най-ефективния и прозрачен начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари