Делян Пеевски завежда дела в САЩ срещу санкциите по „Магнитски“

0
Американските адвокати на Пеевски ще положат всички усилия за да убедят американското правителство да преразгледа позицията си
Американските адвокати на Пеевски ще положат всички усилия за да убедят американското правителство да преразгледа позицията си Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски е предприел правни действия в САЩ за отмяна на санкциите по „Магнитски“

Проверка на „24 часа“ по воденото в Окръжния съд на Ню Йорк дело „РИКО“ показва, че на 21.06.2021 г. е депозирано становище от американската адвокатска кантораМорган Луис“. В него се посочва, че Делян Пеевски е предприел правни действия пред Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерство на финансите (OFAC) на Съединените американски щати, за отмяна на наложените му по закона „Магнитскисанкции. От становището, подписано от адвокат Кенет Шактър, става ясно, че това се е случило още миналата седмица, като процедурата пред OFAC вероятно е задвижена именно от „Морган Луис“.

Морган Луис“ е една от най-големите адвокатски кантори не само в САЩ, но и в света, тя разполага с 31 офиса в Северна Америка, Европа, Азия и Близкия изток. Техни клиенти са 75% от всички компании, включени във Fortune 100 като през годините е защитавала в различни производства много известни политици, включително Хилари Клинтън, Барак Обама, Джон Кери и Ал Гор.

Припомняме, че делото „РИКО“ беше заведено в края на януари 2019 г. от варненския адвокат Захари Томов срещу 24 ответници, включително Пеевски, като спорът е за имоти в гр. Балчик и нереализирания проект „Силвърбийч“. Повече от две години оттогава, делото не е стартирало, като все още се очаква произнасяне по допустимостта на подобен иск на територията на САЩ.

Ангажирането на кантора от ранга на „Морган Луис“ и заявеното категорично становище от нейна страна, че стартирането на процедурата пред OFAC е факт в изключително кратък срок след налагането на санкциите по „Магнитски“, е ясен индикатор за обстоятелството, че американските адвокати на Пеевски ще положат всички усилия за да убедят американското правителство да преразгледа позицията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари