Делото срещу Венцислав Ангелов за 5 кг. кокаин продължава през април

0
Делото срещу Венцислав Ангелов за 5 кг. кокаин продължава през април
Видео: Кис 13

Дело срещу търсещия място под „политическото слънце“ Венцислав Ангелов-Чикагото, който преди около месец обяви „старта“ на Националната патриотична партия „Промяна“, започна в Русенския окръжен съд.

Делото, обвиняеми по което са още брат му Пламен Ангелов и племенника му Анатоли Дамянов, е за трафик, притежание и разпространение на над 5 кг. кокаин на стойност 1,5 млн.лв.

Преди съдебното заседание пред журналистите той обяви, че процесът е „скалъпен“ и макар да няма вяра в българската съдебна система се надява, че магистратите са си извадили поука от забележките на Брюксел, безпристрастно ще проведат процеса и ще вземат справедливо решение.

В началото на процеса окръжният прокурор Огнян Басарболиев, който е прокурор по делото, поиска то да бъде гледано при закрити врати, заради използвани по време на разследването специални разузнавателни средства, но съдията не прие искането.

Противно на тиражираното твърдение, че ще иска отвод на целия съдебен състав, Чикагото и съпроцесниците му не възразиха делото да се гледа от него.

И тримата отказаха да се признаят за виновни по обвиненията и заявиха, че ще дават обяснения едва след разпитването на всички свидетели и представянето на всички доказателства срещу тях.

Въпросният Иван Иванов не се яви в съда днес, а защитата на обвиняемите не допусна да бъдат използвани предварителните показания на Иванов. Съдът му наложи глоба от 500 лв. за неявяването и постанови да бъде издирен за следващото заседание.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари