ДАЗД дава нова награда за принос в грижата за деца

0
Вижте кой може да кандидатства за наградата
Вижте кой може да кандидатства за наградата

За първи път Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) дава награда за „Значимо партньорство“, като част от отличието „Аз гарантирам щастливо детство“.

Новата категория ще представя най-добрите примери за ефикасността от работата на партниращи си организации.

За наградата могат да кандидатстват, но и да бъдат номинирани общини, доставчици на услуги за деца, детски градини, училища, читалища, граждански организации и др., които имат доказан принос в грижата за деца и създаването на по-добри условия за тяхното пълноценно развитие.

Целта на отличието за „Значимо партньорство“ е да бъдат отразени постиженията, които две или повече организации постигат заедно, а също така и да се представят добрите практики от междусекторното партньорство.

Отличителният знак на ДАЗД се връчва за постижения и в категориите, познати от миналогодишното официално събитие на Агенцията – категория „Устойчиво развитие“, „Успешна промяна“ и „Значима иновация“.

Всеки кандидат може да кандидатства или да бъде номиниран само в една категория, като изпрати формуляр, съдържащ данни за организацията, както и мотивите за номинацията. Формулярите са качени на сайта на Държавната агенция за закрила на детето и следва да бъдат изпращани на официалния имейл адрес: [email protected]. Крайният срок е 31 октомври 2019 г.

Седемчленна комисия от представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти, общественици и представители на медиите ще определят победителите във всяка една от категориите.

Тържественото връчването на отличията ще се състои на официална церемония на 20.11.2019 г. в град София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари