Дауд Ибрям оглави комисията за въздуха в Русе

1
Комисията ще изиска информация от промишлените предприятията за използваните от тях суровини
Комисията ще изиска информация от промишлените предприятията за използваните от тях суровини Снимка: архив

Временна комисия ще проучи всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух в Русе.

Тя бе създадена днес, след като предложението на кмета Пенчо Милков бе гласувано и прието от Общинския съвет, предава БТА.

Комисията ще трябва да изясни още дали на територията на общината има незаконни сметища, както и терени, на които се съхраняват отпадъци, внесени от други държави. За неин председател бе избран общинският съветник от ДПС Дауд Ибрям, който е бивш директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе.

Комисията ще изиска информация от промишлените предприятията за използваните от тях суровини, както и от контролните органи за всички периодични и постоянни измервания на фирмите, изпълняващи комплексните си разрешителни документи, както и за резултатите от проверките. Дейността й ще бъде подпомогната от експерти на общинската администрация, а при необходимост и от външни специалисти като консултанти - например, от РИОСВ в Русе и от БАН.

Заседанията на комисията ще протичат при пълна прозрачност. Те ще са открити както за медиите, така и за граждани и граждански организации.

След необходимите проучвания и анализи комисията ще трябва да предостави цялата информация на русенската общественост и да изготви обща позиция по наболелия проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари