Дъщерята на Фънки дебютира в киното на 17 години

1

Бъдещата актриса пее, свири на китара и учи интериорен дизайн

След едно съобщение в инстаграм преди няколко месеца Карла, дъщерята на Димитър Ковачев - Фънки, получава първата си роля в киното. Пише ѝ синът на режисьора Максим Генчев - Матей, който я кани да участва в негов филм. Харесал я за главна роля и я помолил, ако има интерес, да се свърже с него. Двамата не се познавали и естествено, Карла се усъмнила, че някой си прави шега с нея. Казала на майка си, която също подходила скептично. “Мечтаех за това и изведнъж някой ме кани да участвам във филм, усетих, че може би има нещо вярно. Нямаше как да не го проуча”, разказва Карла, цитирана от вестник 24 часа.

Потърсила свой приятел, който познава Матей Генчев, и се оказало, че поканата за роля е съвсем истинска. Срещнали се, обсъдили идеята, но бюджет се намира трудно и засега проектът е в застой. И все пак Карла получава мечтаната първа роля, младият режисьор ѝ предлага да участва в историческата драма на Максим Генчев - “Ботев”. Снимките на лентата за националния герой започват на 4 юни в Калофер, а в нея този път само като актьор се включва Ники Илиев. Карла влиза в ролята на Маджарката, любимата на Георги Апостолов. Във филма двамата герои се срещат случайно, тя седи на павилион на цирк и продава билети. Виждайки Георги Апостолов, младата жена му предсказва бъдещето, предрича му, че ще загине на висок връх.

Предстои да заснемат как героят умира, а последните му мисли са за младата Маджарка, в която се е влюбил от пръв поглед.

След снимките този месец Карла Ковачева ще бъде в 11-и клас в професионалната гимназия по дизайн “Елисавета Вазова”, където учи интериорен дизайн и италиански. Вече е планирала как ще продължи образованието си. Училището ѝ дава възможност след 12-и клас да се запише директно във втори курс в Нов български университет отново със специалност “Интериорен дизайн”. А след като се дипломира, ще кандидатства и в НАТФИЗ. Така ще има две професии, с които ще може да се развива.

Влюбена е в актьорството и още в седми клас започва да посещава театрални школи. Определено киното ѝ допада повече и се надява, че ще може да върви в тази посока.

Кръвта вода не става, затова не е чудно, че Карла има афинитет и към музиката. Когато била в шести клас, дъщерята на Стенли - Никол, с която са близки приятелки, я завела на уроци по пеене при Румяна Коцева. Спомня си един концерт в Борисовата градина, когато трябвало да пее заедно с 40 човека балет. Наложило се преди това да ходи на репетиции, за да учи стъпките, и се оказало сериозно предизвикателство да пее и танцува едновременно. Когато излязла на сцената, изтръпнала от притеснение, имало много хора, баща ѝ също бил в публиката. Но си казала, че няма мърдане и трябва да се справи. След като слязла от сцената, попитала баща си как се е справила. И широката публика знае, че Фънки не е по хвалебствията. “Каза ми, че е било добре и трябва да продължа да работя. Той е такъв човек, няма да ми каже, че съм номер 1, за да се старая да постигам още и още. Но пък винаги ме подкрепя и винаги е до мен. Хубавото е, че ще ми каже, ако нещо не му харесва”, разказва Карла. Три години продължила с уроците и се отказала, защото не чувства пеенето като нещо свое, по-скоро ще е допълнително умение към актьорството. Надява се обаче един ден да пее пред публика заедно с Милена Славова, която е много близка приятелка на семейството. Веднъж имала такъв шанс. Била на неин концерт, а в този период разучавала песните ѝ. Милена я повикала при себе си на сцената, но Карла толкова се притеснила, че не посмяла да се качи. “Все още не бях разучила добре парчетата и не бях уверена в себе си. Когато правя нещо, държа да е както трябва”, обяснява Карла.

Известно време свири и на китара по примера на баща си, като едновременно изучава класическа и електрическа. Втората ѝ носи повече емоции. Фънки следи как се развиват музикалните ѝ умения, дава ѝ съвети, подкрепя я, но ѝ обяснява, че не е педагог и предпочита тя да ходи на уроци, за да учи тънкостите. В момента и китарата е останала на заден план, но се случва Карла да свири, когато се събира с приятели.

Харесва всякаква музика, семейната среда обаче си казва думата и водещите предпочитания са към рока.

Израснала е с “Металика”, “Дийп Пърпъл”, AC/DC. Много е щастлива, че покрай работата на баща си има възможност да ходи на всякакви концерти. Компанията му “София Мюзик Ентърпрайсис”, която управлява заедно с Иван Несторов - Амебата, от години води в България световни музикални звезди. И въпреки че Фънки има възможност да я заведе зад сцената и да я запознае с любими нейни изпълнители, Карла предпочита да не се възползва и да го моли за това. Знае, че работата му е много напрегната, и не иска да го притеснява допълнително. Достатъчно ѝ е да гледа идолите си от първите редове пред сцената и сама да си хване перце, хвърлено от някой от китаристите.

Фънки е известен с чувството си за хумор, което често е и хапливо. Дъщеря му разказва, че вкъщи винаги е много забавно. Майка ѝ също непрекъснато се шегува и семейните вечери минават все в закачки. “Дори когато се прибера и не съм в настроение, баща ми, само като ме види, веднага ме захапва за нещо. Обичам разговорите, когато седнем вечер на масата цялото семейство. След това той винаги излиза на терасата, за да изпуши една пура. С него мога да си говоря за всичко”, казва 17-годишната Карла. Въпреки че изглежда понякога много строг, Фънки подхожда с хумор и към приятелите ѝ, които при първата им среща доста се притесняват. Още от вратата ги подкача с: “Как си бе, мен? Седни”. И бързо разчупва обстановката, без да се меси прекалено в личното ѝ пространство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари