Гребци от всички възрасти демонстрираха умения в Русе

1

Градът бе домакин на Държавно първенство по гребен ергометър

За първи път в Русе се проведе Държавно първенство по гребен ергометър за всички възрасти. Организатори на спортното събитие в зала “ОЗК Арена Русе” са Българската федерация по гребане (БФГ) и Спортен клуб по академично гребане “Локомотив”-Русе с подкрепата на Община Русе.

Официални гости на шампионата бяха кметът Пенчо Милков и зам-кметът Златомира Стефанова. В залата на спортния комплекс присъстваха още олимпийската ни шампионка и старши треньор на националния отбор по гребане Румяна Нейкова и основателят на академичното гребане в Русе и сребърен медалист от Световното първенство във Франция през 1967 г. Атанас Желев.

Първенството бе открито от председателя на БФГ Свилен Нейков, който приветства всички участници и присъстващи. Кметът Пенчо Милков също поздрави състезателите и им пожела да дадат всичко от себе си в надпреварата.

В шампионата се включиха над 230 състезатели от 14 клуба от цялата страна. След оспорвани битки във всички възрастови групи, при мъжете шампионската купа грабнаха състезателите на Цоню Григоров от Спортен клуб по академично гребане “Локомотив” - Русе с актив от 48 точки. Техни подгласници останаха отборите на ЦСКА и “Академик” София съответно с 42 и 38 точки. При жените призовото място бе за състезателките от ГК “Черпоков”, следвани от ЦСКА и “Академик” София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Екологъ
    А господжа милфФкова беше ли на мероприятието? Новата булка на Доктора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари