Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Държава и чудо!

  • Автор: Даниела Стоянова
  • Коментари: 2
2
Кого да търся? Кой ще помогне... НИКОЙ! ДЪРЖАВА И ЧУДО!
Кого да търся? Кой ще помогне... НИКОЙ! ДЪРЖАВА И ЧУДО!

В населено място забравено от господ, с нарязан път през който без наличието на високопроходим автомобил не може да се мине има спешен случай!

Звъниш на 112, човека е вече в безсъзнание... Диспечер ти казва, че болният трябва да бъде транспортиран до центъра на населеното място, защото само до там ще дойде линейка... Идва линейка... Добре, че има близки двама яки и млади мъже, че да прехвърлят човека на носилка...

Възможностите са 2, естествено! Болният или се транспортира до най-близката болница или близки се разписват и си го закарват до желаното от тях лечебно заведение! Приемането съответно е в най-близката болница... Влиза се в едно “Спешно отделение”, като приема се осъществява от сестра, а същият лекар от линейка назначава изследвания (БЕЗ НАЛИЧИЕ НА ЛАБОРАТОРИЯ И ОТДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА)! Изследва се- кръвна захар (резултат 10,5), ЕКГ, пациентът обезводнен (минимум ден без да е ял и пил вода, от 3 дни с гадене и повръщане). Интернист - ЛИПСВА! ДАВА СЕ КОНСУЛТ ПО ТЕЛЕФОНА С ПЪРВОНАЧАЛНА ПРИЕМНА ДИАГНОЗА ПИЕЛОНЕФРИТ, А В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ СМЕНЯ СЪС ЗСН (застойна сърдечна недостатъчност)!

Транспорт до друго лечебно заведение се ОТКАЗВА дори срещу заплащане! Двамата млади мъже си транспортират болния от спешно приемно до ВО на съответната болница! Санитарка без униформа, по тениска, приема на вратата, мърмореща как през нощите ще мести болни... дава указания с ръцете на кръста как да влезе носилката в ИНТЕНЗИВНА СТАЯ и как болният да се вземе на ръце и измести от леглото, защото 4 човека хванали чаршафа няма как да го изместят (болният тежи не повече от 70 кг.). Иска се задължително придружител, защото “не може да се обслужва сам”, въпреки че до вчера е можел... “Е, все пак 28 година, чак чудно как е можел досега!”

Кого да търся? Кой ще помогне... НИКОЙ! ДЪРЖАВА И ЧУДО! 

П.С. МБАЛ Кубрат е описаната “болница”!

Автор: Даниела Стоянова
(Автор: Даниела Стоянова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари