Даниела Везиева се срещна днес с бизнеса в Русе

0

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева се срещна днес с представители на бизнеса от русенска област.

На срещата присъстваха и заместник областният управител на Област Русе Станимир Станчев, изпълнителният директор на ОП „ Иновации и конкурентноспособност” Ивелина Пенева, зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Никола Стоянов и др.

В началото на срещата официално беше представен  новият регионален координатор на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия /ИАМСП/ за Русе г-н Стоян Янев.

По време на събитието представителите от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия разясниха темата свързана със създаването на собствена регионална мрежа в страната и центровете за реално подпомагане и развитие на бизнеса по места.

По време на събитието бяха обсъдени теми свързани с интереса от двустранното сътрудничество между България и Молдова.

 Г-жа Везиева представи възможностите за взаимна търговия и инвестиции след седмото заседание на Междуправителствената българо-молдовска комисия за икономическо сътрудничество.

По този повод г-н Станимир Станчев апелира към представителите на министерството на икономиката за съдействие относно организиране на българо-молдовски бизнес форум в град Русе.

Г-н Милен Добрев от Русенската – търговско индустриална камара представи пред всички присъстващи на срещата иновационен проект за видео конферентен център, който е свързан в мрежа с такива центрове във Враца, Крайова и Кълъраш.

Той подчерта, че това представлява видеоконферентната мрежа, която позволява общуване и превод в реално време.

Тя се базира върху най-нови технологични решения, които дават чувство за реално присъствие на участниците, изграждат среда на жива комуникация с кристален образ и перфектен звук.

Връзката е защитена и гарантира конфиденциалността, необходима за преговори между фирмите и институциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари