Даниел Лорер: Онези, които пипат Изборния кодекс, бутат страната към избори

0
Имаме обичайните заподозрени: ГЕРБ, ДПС и БСП, които се занимават с Изборния кодекс, уточни Лорер
Имаме обичайните заподозрени: ГЕРБ, ДПС и БСП, които се занимават с Изборния кодекс, уточни Лорер Снимка: БНТ / стоп кадър

Имаме обичайните заподозрени: ГЕРБ, ДПС и БСП, които се занимават с Изборния кодекс, уточни Лорер

"Онези, които пипат Изборния кодекс, очевидно те бутат страната към избори. В това няма никакво съмнение - имаме обичайните заподозрени: ГЕРБ, ДПС и БСП, които се занимават с Изборния кодекс, може би единствено, че в този случай няма никакво съмнение кой предложи промените". Това заяви в "Панорама" по БНТ Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

"Протестите отпред оказват една прилика със ситуацията отпреди 2013 година", коментира Лорер по повод протеста срещу хартиената бюлетина в София. Лорер призова партиите "да слязат от този предизборен експрес" и да изтеглят проекта за промени в изборния закон.

"Да изтеглят този законопроект, който всява раздор и да споделят а какво става дума. Ще ги изслушаме. Ако считат, че това е по-важно от бюджет, война, ПВУ, ще направим съответната комисия. За нас обаче това е излишно, освен ако те не знаят нещо за предстоящите избори, което ние не знаем".

По думите му ПП и БСП са успели да извадят България от редица кризи по време на кабинета "Петков", но в 48-мия парламент са се оказали от двете страни на въпроса искаме ли да има честни избори, или искаме да се върнем към старите практики.

Даниел Лорер е категоричен, че правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент да се затворят въглищните централи през 2026 година.

"Част от медийната истерия на ГЕРБ през миналата седмица беше точно с цел да заглуши гласа на ЕК, която каза същото. те бяха така любезни да дойдат в НС, да изслушат въпросите на българските депутати и казаха няколко интересни неща - няма затваряне на централи, има затваряне на емисии. Няма ПВУ без съдебна реформа", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари