Дългоочакваните тролеи нямат климатици

1
С тези машини на повече от 20 години ще възобновим качественото обслужване на русенци, заяви изп.директор на „Общински транспорт Русе“ Александър Георгиев
С тези машини на повече от 20 години ще възобновим качественото обслужване на русенци, заяви изп.директор на „Общински транспорт Русе“ Александър Георгиев Видео: Русе Медиа

Тролейбусите, които общината закупи от Чехия и Швейцария за нуждите на градския транспорт, пристигнаха с кораб по река Дунав.

17-те превозни средства са употребявани – 12 са от Пилзен, произведени са 2001-2003 г., имат механична рампа за колички на средната врата, а 7 са от Лозана и са по-стари.

Те ще бъдат разтоварени утре, след което ще се придвижат със съпровождащ конвой до територията на депото на „Общински транспорт Русе“. Там им предстои пълен преглед, обслужване, подмяна на консумативи и гуми, след което ще минат технически преглед, ще им бъде направена застраховка „Гражданска отговорност“ и в рамките на 10-ина дни първите тролейбуси ще започнат да се движат по улиците на града, информира Русе Медиа.

Новите попълнения на автопарка са без климатици и имат съвсем малки конструктивни особености. Шофьорите ще минат кратък познавателен курс по отношение приборите на таблото, обясни изп.директор на „Общински транспорт Русе“ Александър Георгиев.

Той коментира, че сделката е била изключително изгодна като съотношение цена-качество. „Прогнозният живот на тези машини е не по-малко от 5 години, което на фона на общия размер на инвестицията, сравнено с цената на един нов тролейбус, е просто много добро. За сравнение един нов тролейбус струва около 800 000 лв., а ние закупихме 17, които с разходите по транспорт и всички съпътстващи разходи сумарно излязоха около 590 000 лв. Така че сме закупили 17 на цена, която е по-малка от цената на един нов“, каза още Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари