Да живее вечната дружба!

1
Баце пак се оля. Жестоко! Дори си позволи да спомене и шпиони, които си джиткали „Ей така“ из панаира!
Баце пак се оля. Жестоко! Дори си позволи да спомене и шпиони, които си джиткали „Ей така“ из панаира!

Както винаги, когато на хоризонта се зададат ленти за рязане, Премиерът-Слънце настоява да огрее всички с присъствието си. За откриването на Есенния панаир се затича с ножица в ръка и естествено, същата бяла риза, с която се подвизава последните седмици. Да се надяваме, че я сменя с друга от същия вид отвреме навреме! Поне не е патешкожълта тениска, да благодарим все пак!

Този път Баце надмина себе си, като почти видимо се въртеше като хеликоптер в геополитическите си предпочитания. В движение разви сложна геополитическа шизофрения. Сутринта обърна внимание на „Америка за България“, като най-важни, след това на Панаира отбеляза Русия като партньор в изложението, но направи гафа да нарече Н.П. Посланик Макаров „Юра“ /по информация на „Пловдив-прес“/, като го извика да реже и той ленти. Досега смятах за голям дипломатически гаф да говориш на малко име на световни лидери и посланици, но Баце успя и себе си да надмине, като обърка даже и малкото име на посланика.

След това естествено намеси и САЩ и НАТО, като им удари яка четка. Осъзнавайки, че е открил панаир, собственик на който е почетен консул на Русия и е обърнал внимание на руския посланик, Баце немедлено поправи грешката с мазно писание във фейсбук-страницата си:

„В Пловдив посетих Епископската базилика на Филипопол. Благодаря на Фондация „Америка за България“, която съвместно с правителството и общината работи по мащабния и оригинален проект за реставрация и социализация на базиликата. Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на базите, ученията и отбранителната мощ, с тях правим и неща за археологията, културата и историята.“

Направо усещам как в главата му се скандира: „Вечна дружба! Да живее дружбата с НАТО и САЩ! Американските господари – най-добрите господари!“. На него му върви дружбата. За мен е обида народ на двеста години, който е сбирщайн, а не нация, да си приписва заслугите за реставрация на християнска базилика, изградена преди откриването на континента им!

Каквото и да напише, Баце пак се оля. Жестоко! Дори си позволи да спомене и шпиони, които си джиткали „Ей така“ из панаира!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари