Да се сбогуваме с Пламен Стоилов!

12
Кажете довиждане на г-н Стоилов и се гответе за новия бушон, който ви подготвят от партия ГЕРБ
Кажете довиждане на г-н Стоилов и се гответе за новия бушон, който ви подготвят от партия ГЕРБ

Кметът на Русе отказа номинация за трети мандат.

След 8 години управление на града, Пламен Стоилов беше се заканил и за трети мандат, но другарите от ГЕРБ му спихнаха амбициите.

Защо Бойко Борисов е снел доверието си от русенския градоначалник? 

Ние не знаем какви са реалните причини за раздора на партия ГЕРБ в Русе, но със сигурност може да кажем, че доверието на русенци към г-н Стоилов е критично ниско.

В началото на тази година анкета на Dunavmost, проведена в социалната мрежа, показва еднозначно, че управлението на Пламен Стоилов не е одобрявано от русенци. В допитването са участвали 1556 души, от които само 250 (16%) одобряват управлението на г-н Стоилов, а 1306 (84%) не го одобряват.

Какви са причините за критично ниското доверие към Пламен Стоилов

Пламен Стоилов е кмет на Община Русе от 2011 година. През последните 8 години русенци не почустваха оживление или подобрение на условията на живот. Причините за това са лошият градски транспорт, мръсният въздух, ниските заплати, закриването на паралелки в елитни гимназии, изсичането на дървета, събарянето на Вития мост и некачественото строителство след усвояването на редица проекти по европейски програми.

Некачественото строителство се превърна в емблема на този кмет, като постоянните ремонти на вече довършени обекти засилват чувството за корупция в град Русе.

Въпреки това Пламен Стоилов си е огладил костюма и иска да се кандидатира отново за кмет на Община Русе. Малкият кмет с големи амбиции е впрегнал всички методи и способи, за да се хареса на Русенци, използвайки помощта на медиите за разпространяването на "захаросани" новини, в които "успехите" на това управление изглеждат като изкривена реалност.

Нарцисизмът достигна своя пик, след като сайтът Кмета.бг награди Пламен Стоилов за "Кмет на годината". Резултатът от тази награда обаче не даде положителен ефект. Русенци дори си мислеха, че това е някаква фалшива новина, а други го приеха като чиста подигравка.

Допитването, което направихме в социалната мрежа, е достатъчно прозрачно и резултатите не са никаква изненада за нас. Въпреки че близки до кмета потребители на социалната мрежа направиха всичко възможно да му лъснат имиджа, резултатите са повече от показателни.

Сега вече е ясно, че бушонът е гръмнал, замириса ни на бакелит и погледнахме в посока на завода на "Монтюпе". Оказа се, че миризмата е от изгорялото костюмче на кмета, който вече официално се предаде и се запъти към изхода на Община Русе.

Пламен Стоилов дори написа и прощално изявление в социалната мрежа.

"Благодаря на структурата на ГЕРБРусе за мощната подкрепа, която беше дадена за номинацията ми за трети кметски мандат! Приемам това като оценка за работата ми през последните 8 години в интерес на Русе и русенци! Благодарение на това, че администрация и граждани работихме заедно като екип, успяхме да изтръгнем Русе от безвремието и да стартираме чакани десетилетия наред проекти!

Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше трудно, но добре осъзнато и мотивирано от отговорността, която нося пред русенци! От опит зная, че един успешен нов мандат като кмет предполага категорична подкрепа както от Правителството, така и от ръководството на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 г. Такава до момента не е заявена спрямо мен!

Когато си обект на системно дискредитиране и омаскаряване от хора, които нямат интерес от въведения ред, прозрачност и върховенство на закона при управлението на общинската администрация, това може да се приеме като сигнал, че посоката ти е правилна и че интересът на гражданите е защитен! Окуражава ме, че голямата част от моите съграждани не се поддадоха на тази компроматна война и отказаха да участват в нея!

Няма да рискувам интересите на Русе за сметка на собственото си политическо оцеляване! За мен не е самоцел да бъда кмет на всяка цена! Единственото, което има значение в случая е успешното изпълнение на важните за града проекти: Възвръщането на европейския блясък на Русе и обръщането му с лице към река Дунав; Модернизацията на общинските училища и детски градини; Обновяването на емблематични сгради паметници на културата; Цялостното благоустрояване на улици, тротоари и междублокови пространства в центъра и в кварталите; Осигуряването на удобен и съвременен градски транспорт; Подобряване на средата за бизнес, култура и спорт!

До последния си ден като кмет ще продължа да работя за успеха на тези проекти, защото зная колко усилия и упорита работа сме вложили заедно с целия ми екип за осигуряването на необходимото финансиране за тях, конкурирайки се с другите големи градове!

Отказаната номинация за трети мандат по никакъв начин не означава, че ще спра да работя за възраждането на Русе! За мен има значение как се развива градът, в който съм роден и израснал, където живее детето ми и където искам да останат и моите внуци!"

Кажете довиждане на г-н Стоилов и се гответе за новия бушон, който ви подготвят от партия ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари