Да идват танковете да ни мачкат заедно с къщите, мърдане няма!

0
Ром от Гърмен заяви категорично, че обитателите на незаконни постройки няма да позволят да им ги съборят
Ром от Гърмен заяви категорично, че обитателите на незаконни постройки няма да позволят да им ги съборят

Да идват танковете да ни мачкат заедно с къщите, мърдане няма – с тези думи жител на ромската махала на Гърмен заяви категорично, че обитателите на незаконни постройки няма да позволят да им ги съборят.

Ромите в махалата посрещнаха препоръката от съда в Страсбург с успокоение, че въпросът с узаконяване на къщите им ще се реши.

След като Европейският съд за правата на човека в Страсбург направи препоръка към България да спре събарянето на незаконните постройки в ромския квартал Кремиковци, докато общината не намери къде да настани семействата, местните отново излязоха на протест в знак на несъгласие.

До поредното недоволство в Гърмен се стигна още в края на миналата седмица, когато на страницата на регионалното министерство се появи съобщение, че събарянето на незаконните къщи, предвидено за днес, ще бъде отложено.

„Нито искаме да ни бутат, нито искаме жилища. Ние искаме тук да си умрем. Тук сме родени. Къде ще ни намерят жилища на толкова народ? Никой няма да мърда от тук. Да идват танковете да ни мачкат заедно с къщите. Мърдане няма. Никакви жилища не искаме”, заяви на висок глас пред TV7 жител на Кремиковци.

„Очаквам да си узаконим местата, да си узаконим постройките и да си плащаме данъците като всички хора”, каза друг, по-млад ром.

На 18 юли пред парламента в София хората от общината в Гърмен организират общонационален протест срещу произволията в държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари