Д-р Симеонов: Русе е емоционално мъртъв град

17
Оттеглям се, ето ви акциите
Оттеглям се, ето ви акциите Снимка: Кадър ТВН / Архив

Президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов ще се оттегли от управлението на клуба, съобщи самият той на среща с феновете.

"Като собственик на клуба и на фирмата, която концесионира базата в "Здравец", ще ви прехвърля акциите срещу символична цена от по 1 лев. Все пак по закон става дума за продажба. Ще получите клуб без никакви задължения и с 300 000 лева в касата", изненада д-р Симеонов най-верните привърженици на отбора, пише вестник Утро.

Той уточни, че активистите от "Дунав завинаги" ще имат време от два месеца да търсят спонсори, да умуват върху управленски решения и да поемат юздите на ФК "Дунав". Дотогава щял да стои зад тима и да се грижи редовно за заплатите и премиите на футболистите.  Основният мотив за оттеглянето му били 10-те президентски години, в които се изчерпал емоционално и физически. 

"Едва ли има човек, управлявал "Дунав" толкова много време. Чувствам се изчерпан и много уморен", каза президентът на клуба. 

Според него футболът в този "емоционално мъртъв град" можел да се държи на крака само по два начина - или с мощен спонсор, или от фенска посещаемост с минимум по 7000 зрители на мач. В случая го нямало нито едното, нито другото.  

Д-р Симеонов говори и за онези чуждестранни инвеститори, за които зрееха надежди през пролетта, че могат да влязат в клуба. От думите му се разбра, че чужденците направили анализ на Русе като град и на Градския стадион като инфраструктура.

"И си тръгнаха с 200 /километра/ в час. Това е истината. Вижте как изглежда стадионът!", посочи той.

Отговорът му на глас от залата, който попита дали решението му няма някаква връзка с идните местни избори, той бе категоричен: "Никаква връзка! Не желая да говорим за политика".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари