Д-р Монев: Голяма трагедия е, че толкова много хора умират от COVID у нас

0
"Ваксината пази много повече от всички лекарства, продължавам да се чудя защо хора, които не искат да се предпазват", сподели медикът
"Ваксината пази много повече от всички лекарства, продължавам да се чудя защо хора, които не искат да се предпазват", сподели медикът Видео: NOVA NEWS

"Разликата между България и другите държави е процентът на ваксинация", отбеляза медикът

"Голяма трагедия е, че толкова много хора почиват от COVID у нас. Разликата между България и другите държави е процентът на ваксинацията", това каза в „Твоят ден“ по NOVA  д-р Стоян Монев, лекар в Германия.

Според него има значение и това, че при нас има много хора с придружаващи заболявания, но тези хора не бива да умират и трябва да се ваксинират, за да се спасят от фатален край.

"Все още не мога да кажа, че вълната отстъпва в Германия, по-малко са случаите, изчезнаха и по-възрастните хора, които са ваксинирани. В интензивните отделения има достатъчно свободни легла. Сигуацията се успокоява от гледна точка на хората, които умират, но заболяванията продължават да са висок процент, особено при децата", добави д-р Монев.

Той потвърди, че Омикрон протича по-леко и по-малко пациенти стигат до интензивно.

България все още няма алгоритъм при лечението на COVID, който да се спазва във всички болници. В Германия има и се спазва, което не позволява да се изписват излишни лекарства", констатира д-р Стоян Монев.

"Ваксината пази много повече от всички лекарства, продължавам да се чудя защо хора, които не искат да се предпазват", заключи лекарят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари