Д-р Миндов: Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19

0
Лекарят заяви, че има разминавания между антигенните и PCR тестовете
Лекарят заяви, че има разминавания между антигенните и PCR тестовете Видео: NOVA NEWS

По думите му чакането 6 месеца след втората доза за трета поставя хората в риск

"COVID зоните бяха недоразумение. Трябваше да има алгоритъм и ние да можем да изписваме лекарства. Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19". Това заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Той подчертава, че има разминавания между антигенните и PCR тестовете. "Докато антигенните тестове засичат симптоматично протичане на вируса, PCR-ите не го хващат и тестът излиза отрицателен".

Той няма нито едно запитване за детска ваксина, а споделя, че хората дори не говорят за това. "За сметка на товаи нтересът към ваксините за възрастни е двоен, както към първа и втора доза, така и към бустерна. Всяка трета ваксина е поставена в кабинет на общопрактикуващ лекар", разкри медикът.

По думите му чакането 6 месеца след втората доза за трета поставя хората в риск. "Голяма част от лекарите имат настроение да не ваксинират. Това се получава заради грешна информация. Нямаме разписани ясни правила, затова някои хора не искат да поемат риск и спират да ваксинират", обяснява той.

Според него нещата трябва да се казват ясно и точно и да няма скрито-покрито. "Задължителна ваксинация не значи принудителна. Сега има 20-30 детски ваксини, а санкцията е 50 лв.", посочва д-р Миндов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари