Д-р Ивайло Петев: Понеже децата са безгласни, ще затваряме училищата. Защо? Защото можем

5
Децата ни са тези, които понесоха най-голямата тежест на пандемията, заяви медикът
Децата ни са тези, които понесоха най-голямата тежест на пандемията, заяви медикът

"Пандемията, според мен, е нещо, което твърде много се преекспонира напоследък. Не че няма Ковид, има. Ще има още повече. Но мисля, че е крайно време ние да разберем, че за да се върнем що горе към нормален живот има един единствен един единствен начин. И той е ваксинацията."

Това сподели началникът на АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Ивайло Петев, цитиран от Про Нюз Добрич. Той посочи, че ваксинацията няма да ни спаси от Ковид, той ще си остане въпреки нея. По думите му тя ще ни помогне за по-лекото протичане на болестта.

Според лекаря трябва да спрем да обвиняваме ваксинацията или липсата на такава за всичко, което ни се случва. „Като че ли в медицината заболявания освен Ковид не съществуват. Съществуват си. И крайно време е ние да намерим някакъв начин да живеем с това нещо”, коментира д-р Петев.

Стоя и слушам как ще ваксинираме децата си. Защо ще ги ваксинираме – за да предпазим възрастните, които не искат да се ваксинират, посочи лекарят, който е баща на три деца. „Не съм против ваксинацията, аз самият съм ваксиниран – сподели медикът. – Но не виждам логиката някой, който няма право на глас, той да понесе тежестта за сметка на по-разумния, който има право на глас. Децата ни са тези, които понесоха най-голямата тежест. Тези грозни сцени от преди няколко дни са в резултат на това, че вместо децата ни да се на площадките и да играят те са по горичките и се бият. Вместо да са в училище и да учат те са в къщи и симулират учебен процес”.

Д-р Петев сподели, че ще ваксинира децата си, когато кажат, че е необходимо. Но знае, че вероятността някое от тях да изкара заболяването тежко, е минимална. „Но да ги ваксинирам, защото ме е страх да не заразят майка ми, а пък тя да не е ваксинирана, това вече не го разбирам – коментира лекарят. – И понеже децата са безгласни, няма да затваряме ресторантите, няма да затваряме МОЛ-овете, ще затваряме училищата. Ще ги затворим в къщи, ще им спрем спортните мероприятия. Защо? Защото можем”.

Ковидът показа ние колко сме лоши, и завистливи, и недоброжелателни, категоричен е д-р Петев. Допълни: „Той ни показа какви сме ние. Само че нас ни е страх да се погледнем в огледалото, че може би ще го разберем”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари