Covid-19 и в детска градина "Червената шапчица"

3
Директорът отхвърли твърдения в социалните мрежи, че жената е отишла на работа с вече проявена симптоматика
Директорът отхвърли твърдения в социалните мрежи, че жената е отишла на работа с вече проявена симптоматика Видео: Кис 13

6-годишно момиче и служител в детска градина са сред новозаразените с COVID-19 в Русе през последното денонощие.

Тъй като състоянието им не налага хоспитализация, са оставени под домашна карантина.

По данни на Регионалната здравна инспекция в единия от случаите става дума за 60-годишна жена, която работи като помощник-възпитател в 1-ва група на детска градина "Червената шапчица", филиал "Светилник". Контактни на жената са 21 души, от които 16 деца, трима служители, както и двама души от семейството й. Всички са поставени под 14-дневна домашна изолация. От страна на Регионалната здравна инспекция продължава провеждането на епидемиологичното проучване.

Директорът на детската градина отхвърли твърдения в социалните мрежи, че жената е отишла на работа с вече проявена симптоматика, предаде телевизия Кис 13.

Сред новоустановените случаи на COVID-19 в Русе е и 6-годишна ученичка от 1 клас на Националното училище по изкуствата. Момичето не е посещавало занятия повече от 10 дни, тъй като е било поставено под карантина като контактно на брат си, който бе първия случай на COVID-19 в НУИ. Той е ученик в девети клас в същото училище. С положителен PCR тест за коронавирусна инфекция е и майката на двете деца.

Сред новозаразените днес са и 33-годишна жена и мъж на 47 години, които са съответно майка и баща на две различни деца, посещавали детска градина "Звездица".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари