Чипосаха ме!

7
Това е още една от безумиците на Наредба Н-32, този път касаещи "екостикерите" с чип и ГТП за тях
Това е още една от безумиците на Наредба Н-32, този път касаещи "екостикерите" с чип и ГТП за тях

Това е още една от безумиците на Наредба Н-32, този път касаещи "екостикерите" с чип и ГТП за тях

Чипосаха меее  Т.е., чипосаха електромобила на снимката с безумния "екостикер" за изгорели газове (електричка и изгорели газове, wtf?!!)

 А сериозно, това е още една от безумиците на Наредба Н-32, този път касаещи електромобилите-те и "екостикери"-те с чип и ГТП за тях.

След залепяне на "тапета" екостикер (в средата на стъклото под огледалото за обратно виждане, съобразно Н-32), то предното стъкло прилича вече на коледна елха - Гражданска отговорност, стикер "електромобил" и сега и новия "екостикер", който освен Годишен технически преглед, незнайно защо, трябва да съдържа и чип за информация на отработените газове на един електромобил??!!

Горното, разбира се, не прави "услугата" по ГТП по-евтина, защото водачите на електромобили са принудени да купуват същия "стикер с чип", какъвто се купува и за МПС с двигател с вътрешно горене, а също и за мотоциклетите, та дори и за ремаркетата.

Резултатът е поскъпването на Годишния технически преглед, който вместо "само" с 3,30лв. (колкото уж струвал новия стикер с чипа) е поскъпнал на повечето пунктове с 10 лв., 15, че и 20 лв. отгоре! и вече струва 50-55 лв.!

Повече от очевидно е, че за електромобили, ремаркета, каравани и пр. въобще не е нужно да се купува и залепва подобен тапетен стикер, тъй като отработени газове липсват (при мотоциклетите също не е нужен, тъй като те не подлежат на проверка по Н-32) и можеше спокойно да им се издава старият познат стикер само за ГТП и на предишната цена!

За МПС с двигатели с вътрешно горене също имаше друго, модерно решение на отчитането на еко-категориите, без да трябва да се "чипосват" и да се товарят собствениците им с допълнителни ежегодни харчове: Напр. използвайки съществуващите камери на КАТ, общините и АПИ и разпознаване на регистрационния номер, след което справката можеше да се получава директно от базата данни на министерство на транспорта и това нямаше да струва и стотинка допълнително на българските граждани и бизнес!

Петър Славов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари