Четири нови басейна ще се строят в Русе

7
Това съобщи кметът Пенчо Милков
Това съобщи кметът Пенчо Милков Снимка: БГНЕС

В Русе се предвижда строеж на четири нови басейна.

Това съобщи кметът Пенчо Милков в профила си във Фейсбук. Той припомни, че в момента се строи 25-метров басейн и спортна зала в кв. „Дружба“, в двора на училище Васил Левски. Освен това треньорът Илиян Русев-Скури от фондация "Александър Русев" събира средства и е в напреднала фаза за строителство на басейн близо до Спортното училище. „Имам нагласа да предложа на Общинския съвет в Русе да му се даде безвъзмездно право на строеж за това“, пояснява пред русенци градоначалникът.

Той информира още, че има проект с влязло в сила разрешение за строеж за 25-метров покрит басейн до Мол-а на бул "Липник". „Цената е висока, но активно търся финансиране“, обясни Милков. Той поясни, че Общината има вече идеен проект за плувен комплекс и в Парка на младежта, на мястото на съществуващия. 50-метровият басейн ще се ремонтира, защото тече и ще остане открит. Този пък, който е за водна топка, ще се разшири в две направления, ще се покрие от красива сграда, заедно със спортни зали и други прилежащи допълнения, а съществуващото заведение ще се обнови съществено.

Всичко това искам да е общинско и както общинските пазари, да носи свежи пари за общината. Не предвиждам да се отдава на клуб или фирма. Търся финансиране за този проект. Сега съществува 25-метров басейн в Спортното училище и 20-метров в Гимназията по речно корабостроене и корабоводене. В тях усилено тренират деца и възрастни, но за града ни трябват още басейни“, подчертава русенският кмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари