Четири години и половина затвор за разпространение на наркотици в Русе

0
Наркопласьорът се споразумя с прокуратурата
Наркопласьорът се споразумя с прокуратурата Снимка: Dunavmost

Наркопласьорът се споразумя с прокуратурата

След четири провалени съдебни заседания поради влошеното здравословно състояние на подсъдимия, днес той сключи споразумение и прие да изтърпи наказание в размер на четири години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

51-годишният И. Н. е български гражданин със средно образование, безработен, многократно осъждан. Той се призна за виновен в това, че в периода 10.-12.04.2019 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - хероин с нетно тегло 27,2546 грама, амфетамин 19,18 грама и метамфетамин 31,21 грама, на обща стойност 3789,47 лева. В условията на продължавано престъпление на четири пъти разпространил различни количества наркотици на други лица. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и се съгласи със споразумението и настъпващите от него последици, съобщиха от съда в Русе.

Състав на Окръжен съдРусе счете, че от събраните по делото доказателства може да се направи извода, че И. Н. е извършил виновно престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Според съда, споразумението отговаря на изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, не противоречи на закона и морала, поради което следва да бъде одобрено.

Споразумението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари