Честито начало на предизборната кампания

12
Ето ви един кален донос срещу новото лице на "промяната" в Русе
Ето ви един кален донос срещу новото лице на "промяната" в Русе

Честито начало на предизборната кампания. Ето ви един кален донос срещу новото лице на "промяната" в Русе

Годината е 2016-а. Лицето в средата на снимката след минути ще бъде наградено от видни представители на мутромилиционерската власт. Четири години по-късно обаче същото лице ще вика "оставка" на площада и ще твърди, че му е писнало на шапката от същите тези, дето довчера са го награждавали...

Какво нещо са новинарските архиви. Те пазят снимки и информация. Да се снимаш с хора, чието управление, уж, ненавиждаш и по този начин да легитимираш некадърността им пред обществеността. А след това най-спокойно да се пишеш борец срещу мафията и носител на промяната - това как да го разбираме?

Ако мразиш ГЕРБ и техния порочен модел на управление, що чиниш на една снимка с техни представители, байно? Камо ли да получаваш награди от омазаните им с корупция ръце?

Въобще влизането на Николай Събев в политиката поставя под прожекторите не само самия него, но и бизнеса му.

Някой изобщо вярва ли, че в България е възможно да изградиш и да развиеш успешен голям бизнес без протекции, без обвързаности, без са си бил част от схемите, без да си бил част от статуквото? Как мафията ще те остави на спокойствие почти 30 години да си развяваш байряка без да похлопа на вратата ти?

По тези въпроси официалната и доста захаросана история на "Еконт" мълчи. Там се говори за прашен гараж, за 2-3 автомобила и за много романтика. За интелект и за комбинативен ум, довели до разцвета на компанията. Чудесна история за успешен бизнес, която би звучала на място някъде в Америка.

Само че тук не беше и не е съвсем така. Тук зад подобен успех трябва да има минало на БКП и ДС, подкрепа от руски капитали и интереси. А гърба ти трябва да го пази, примерно, групировка като ТИМ. Липсват ли подобни фактори - просто няма как да оцелееш. Защото, нека не се лъжем - тука е така.

Всеки има право на личен катарзис. Ставаме свидетели на постоянни "чудеса" в политиката напоследък. Само че, на втори план винаги има нещо, което само ни напомня колко много сме били лъгани през годините и как вече ни е трудно да даваме доверието си на поредните "успели хора, дето ще ни оправят за еди-колко-си дни".

Ето ви повод за размисъл: бъдещ министър на транспорта, и съответно бъдещ принципал на "Български пощи", е собственик на голяма частна компания за куриерски услуги. Тук даже "Капитал" и "Дневник" ще се направят на разсеяни.

Бог да ни пази от чистите помисли и почтеността на добрите олигарси.

Фронтално

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари