Бурята в Русе събори няколко дървета тази нощ

0
Хората са възмутени, тъй като многократно са сигнализирали за опасните дървета
Хората са възмутени, тъй като многократно са сигнализирали за опасните дървета Видео: Русе Медиа

Кратка буря в Русе събори тази нощ няколко дървета в града.

Най-сериозни са поражения на паркинга до общината, където два автомобила са се отървали на косъм, но са прекъснати кабелите за интернет, пише Русе Медиа. Хората от съседните блокове са възмутени, тъй като многократно са сигнализирали за опасните дървета.

Бурята, която се извила в ранните часове на нощта, е пречупила огромно дърво на ул.“Симеон Велики“. Собствениците на два луксозни автомобила, паркирани в непосредствена близост, са имали огромен късмет, казват съседи. Стволът е блокирал и достъпът до съседния паркинг.

От три години подавахме сигнали, още не е изпълнено. Един път падна, сега само се оправи дървото. Добре, че не направи големи скандали да счупи терасата и колата. Колата извади голям късмет“, казва съседът Марин Русанов. Той нагледно показва колко е изгнило дървото и как се троши изпод пръстите му.

От туристическата агенция в съседство също са подавали сигнали, след като предишният път падналите клони са повредили колата на един от служителите. Още тогава е било ясно, че дървото е опасно.

От общината многократно са уверявали живущите, че дървото ще бъде отстранено, но едва след днешния инцидент изпратиха работници да го премахнат. До момента отговор защо това не е било направено своевременно няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари