Буря провали старта на Алберт Попов

0
Журито на състезанието реши слаломът да се проведе в неделя
Журито на състезанието реши слаломът да се проведе в неделя

Бурята, която вилнее пети ден във Френските Алпи, отвя слалома за световната купа във Вал д'Изер.

По принцип подобен старт доста трудно се отменя, но вятърът брулеше с над 100 км/ч. Предната вечер бяха затворени пътищата към курорта, защото имаше опасност за шофьорите и трябваше да бъдат изчистени. Новата снежна покривка бе над метър.

Журито на състезанието реши слаломът да се проведе в неделя, като гигантският слалом отива в някой друг курорт и ще бъде пренасрочен за друга дата в най-близко време, пише 24 часа. По принцип слаломът трябваше наистина да е утре, но програмата бе пренаредена заради лошото време. Французите обаче смятат, че условията може да са по-добри за провеждане на слалом.

Алберт Попов запазва стартов номер 20 за състезанието, след като няма да има ново теглене на жребия. То се проведе на закрито, защото нямаше условия да се излезе на площада.

За разлика от мъжете жените проведоха нормално супергигантския слалом в Санкт Мориц (Швейц). Победата спечели италианката София Годжа, която успя да изпревари само с една стотна сънародничката си Федерика Бриньоне. Водачката в класирането за световната купа Микаела Шифрин (САЩ) отново се качи на подиума въпреки доминацията си най-вече в слалома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари