БСП Русе подреди листата си за предстоящите избори

4
За водач е определен бившия земеделски министър Иван Иванов
За водач е определен бившия земеделски министър Иван Иванов

 За водач е определен бившия земеделски министър Иван Иванов

Ивалинка Цанкова ще бъде на втора позиция в листата на БСП Русе за предстоящите на 2 октомври извънредни парламентарни избори. Това стана ясно на провелия се днес областен съвет на партията. Цанкова е експерт в сферата на земеделието и е общински председател на партията в Иваново. На изборите миналия юни тя беше на четвърто място в листата. На трета позиция е университетския преподавател и общински съветник Биляна Кирова. Четвъртото място е определено за гражданска квота и още не е ясно кой ще го заеме, съобщава Дарик Радио.

За водач на червената листа в Русе националното ръководство определи бившия земеделски министър Иван Иванов, който води и листата в Шумен.

След участието си в отминалото управление на страната БСП не е в кондиция, затова и очакванията на червените симпатизанти не са големи. Русе има шанс да има червен депутат от града, ако Иванов предпочете да влезе от Шумен. Предвид недобрите отношения на местната структура с лидера Нинова обаче, това е малко вероятно. 

Тревога буди и фактът, че с водач на листата в Шумен Иван Иванов и на трите избора миналата година, резултатът на БСП там е паднал с 50 %. През април за Столетницата са гласували 10 333 души, а през ноември едва 5 569.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    заинтругуван
    И тримата ли са на държавна работа?
  • 13
    4
    Текезесар
    Как Ивалинка чудна е картинка - кадър на ТКЗС, ДЗС и АПК. Женицата е преминала през всички форми на кооперативна и държавна земеделска комунистическа собственост, за да стигне до частна собственост. Тази метаморфоза е много важен опит за един съвременен народен представител. Напред другари комунисти днешни изтъкнати капиталисти.
  • 12
    3
    Партизан за бой се стяга ...
    Понеже се очаква от тях да защитават интересите на русенци, трябва да попитаме: Кой от тия тримата претенденти за депутати е родом от град Русе и живее постоянно в град Русе - другаря Иванов от град Шумен ли, другарката Ивалинка от село Иваново ли или хубавицата Кирова от незнайно Райна си майна?
  • 15
    2
    Коко
    Биляна Кирона: кандидат за народан представител - преподавател на основен трудов договор в РУ, няма профил със CV, няма посочени публикации. Името ѝ като преподавател на ОТД не присъства в състава на катедра Частноправни науки. https://www.uni-ruse.bg/departments/CHPN https://publications.uni-ruse.bg/author/bkirova https://publications.uni-ruse.bg/publications/bkirova Вярна ли е информацията в съобщението? Баце Ице пак ли врежда наши орица, щото кака Курелина 500 чиляка другаре е уредила за седем месеца.
  • 9
    1
    Курбел-и-я
    Исках Чбенчо за водач, ама ми каз... Аха че бил голям палавник и ме е страх за ерек-тората.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари